Μικρότητες;

Πρώτη βουτιά στον τόπο.
Με μια κλεφτή ματιά κατά την κάθοδο εντοπίζω μια συστάδα που με εμπνέει.
Σβήνω προς τα εκεί και σε λίγο ακουμπώ βράχο.
Κοιτώ προς τα βαθιά. Μια μικρή στήρα μου τραβά την προσοχή.
Χαζεύω για λίγο ώσπου ξαφνικά στα δεξιά μου βλέπω κάτι ογκώδες να κινείται.
Ροφός και μάλιστα μεγάλος. Τον έχω; Τον θέλω; Είναι ο τέταρτος ή ο πέμπτος αξιόλογος που βρίσκω φέτος.
Με τους προηγούμενους το ένστικτο υπαγόρευσε να μην ασχοληθώ, ακόμα και να μην πράξω σίγουρες βολές.
Σήμερα όμως;
Νιώθω πιο αδύναμος, θέλω να κάνω την προσπάθεια μου.
Θυμάμαι πριν μια εβδομάδα που έπεισα το ζευγάρι μου να μην ασχοληθούμε με τον 6άρι που βράχωσε λίγα μέτρα κάτω από τα πόδια μας. Τον 10άρι τις προάλλες που ενώ τον είχα σε βολή δεν τράβηξα ποτέ τη σκανδάλη.
Σήμερα όμως;
Το μυαλό αναζητά άλλοθι για την απόφαση που έχει ήδη λάβει.
Γυρνάω προς το μέρος του. Θορυβείται και κάνει να φύγει. Σέρνομαι λίγο. Αντιδρά και κατεβαίνει ένα με δύο μέτρα. Δεν βραχώνει αλλά βάζει για εμπόδιο μεταξύ μας ένα βράχο. Διακρίνω το άνω μέρος της ράχης και της ουράς του καθώς κινούμαι ήρεμα. Καταλαβαίνω ότι στρέφεται προς τα ανοιχτά. Δεν με βλέπει αλλά σίγουρα νιώθει ότι πλησιάζω.
Θα επιταχύνει και θα χαθεί άραγε; Προλαβαίνω;
Ξεμυτώντας στην κορυφή του βράχου/ εμπόδιου σαστίζει. Το όπλο έχει ήδη «λοκάρει» στον στόχο και η σκανδάλη πιέζεται σχεδόν ταυτόχρονα με το τίναγμά του. Η βέργα καρφώνεται στα χοντρά. Κάνει να φύγει για τα ανοιχτά, μα τελικά ακολουθώντας τη φύση του αρχίζει να αναζητά καταφύγιο κάτω από κάποιο βράχο. Κοντράρω συνεχώς ώστε να μην καταφέρει να διεισδύσει βαθιά σε κάποια τρύπα. Με τραβά λίγο μαζί του και τελικά κουρνιάζει κάτω από ένα υποτυπώδες μπαλκόνι.
Λύσιμο του μουλινέ και ανάδυση. Δένουμε προληπτικά το σχοινί στη σημαδούρα και ο Αντρέας δευτερώνει το ψάρι. Άλλη μια βουτιά από τον Ντάνυ, κυρίως για σιγουριά πως όλα είναι εντάξει και ο ροφός έρχεται προς την επιφάνεια με αργές χεριές. Η χοντρή βέργα στράβωσε από την αντίδραση του, όμως έφερε σε πέρας την αποστολή της.
Ο πρώτος του καλοκαιριού. Άραγε πόσοι θα ακολουθήσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου